70 27 50 97
70 27 50 97

Anders Colding-Jørgensen

Foredragsholder, adfærdspsykolog, forfatter - og en mand med en mission



Anders er på en mission for at løfte danskernes vanebevidsthed og hjælpe flere med at forstå sig selv bedre og at få forandringer til at ske.

Han er især kendt for at have ”knækket vanekoden” og have lært mange tusinde danskere at forstå deres vaner bedre – og at bryde dem.

Anders Colding-Jørgensen kender vores indre vanedyr – men han ved også at mennesker jo netop er mere end dyr.
Han er uddannet adfærdspsykolog fra Københavns Universitet og en af dem der ved noget om vores hjerner og det der styrer vores adfærd. Og så er han en nørd. Og det er særligt to ting han nørder over.
  1. For det første er han en faglig nørd, som læser en masse forskning, sætter sig virkeligt grundigt ind i feltet. Her er ingen varm luft eller klicheer, men originale og logiske foredrag om vaner og adfærd.
  2. For det andet er han en formidlingsnørd, som øver sine foredrag minutiøst, altid har letforståelige og interessante slides og tester alle foredrag løbende. Et foredrag skal først og fremmest være interessant – ellers kan alt andet jo være lige meget.

Forfatter, podcastvært og mere
Anders Colding-Jørgensen er forfatter på Gyldendal og har tidligere været ekstern lektor på Københavns Universitet, projektleder for Europakommissionen, associeret partner på Instituttet for Fremtidsforskning - og har startet flere virksomheder.

I dag holder han foredrag, skriver bøger, er vært på podcasten Vaneinstituttet og henter konstant nye erfaringer fra sine klienter i Vaneklinikken.

Anders Colding-Jørgensen formidler med nerve og høj energi og formår at gøre vigtige emner lette at forstå. Der er mange der kalder sig eksperter, men Anders er netop det.

Hvad (nogle af) kunderne siger:
Det er et af de bedste foredrag, jeg nogensinde har booket. Anders er overrumplende inspirerende! Evalueringerne var helt i top. Formidlingsteknisk er Anders meget dygtig, underholdende og god til at holde tempoet højt hele tiden.
Maria Hunosøe
Udvikling Fyn

I evalueringsskemaerne fra deltagerne har Anders fået topkarakterer. Og tilbagemeldingerne in persona er super positive!
Marianne Fuglsang Welling
Dansk Kommunikationsforening

Anders er både skarp og fagligt dygtig. Han leverede netop det inspirerende foredrag, som vi havde bestilt til vores netværksdag. Indhold og eksempler var vinklet i forhold til målgruppen og timingen upåklagelig. Jeg anbefaler gerne Anders til andre.
Søren Byriel
Netdesign

Foredrag med Anders Colding-Jørgensen

 

SUNDHED OG VANER: Tæm dit indre vanedyr og lær at håndtere ”superstimuli”.

Et foredrag der øger mental og fysisk sundhed og hjælper jer med at forstå og bryde ”dårlige vaner”.

Vi lever i dag i et overflodssamfund, fyldt med mad, slik og alkohol og vi bliver konstant udsat for fristelser. Og mange mennesker udvikler derfor vaner i hverdagen, de ikke er glade for. Det er dem man populært kalder ”dårlige vaner”. Det er især superstimuli som salt og fed mad, slik, snacks og alkohol og sodavand, som rigtigt mange får ind i deres hverdag og har svært ved at få ud igen. Og det kan være skamfuldt og frustrerende, ikke at kunne styre sin adfærd.

Den gode nyhed er at evnen til at håndtere sine vaner og sin trang kan læres og optrænes. Og ved at forstå hvordan vaner, opmærksomhed, følelser og valg virker, kan man genvinde kontrollen.

I dette foredrag  løfter Anders jeres vanebevidsthed og lærer jer både at forstå hvordan I selv virker – og en metode til at tage direkte fat på vanerne. Det er samme metode som Anders bruger til at hjælpe mennesker med, i sin psykologklinik. Foredraget er let fortalt, med eksempler og begreber, som gør det hele let at huske og tage med hjem. Deltagerne får et gratis link til bogen ”Kunsten at bryde en vane” ved foredragets slutning.
 

DIGITALISERING: ”Bare rolig, det går nok snart over”

Et foredrag til jer der får hverdagen udfordret af nye IT systemer og forretningsgange

Når man implementerer IT, er det faktisk ikke den tekniske del, som er den sværeste. Selvom den bestemt kan være udfordrende. Den svære implementering er den der foregår i organisationen og i medarbejdernes hverdag bagefter. Det er naturligvis ret uproblematisk hvis medarbejderne blot får nogle funktioner de har savnet. Men ofte er det langt større forandringer, IT bringer med sig. For mange medarbejdere er forandring i sig selv stressende. Alene udsigten til at ens skærme vil ændre sig i fremtiden, kan skabe usikkerhed. Også selvom det nye IT system faktisk er bedre!

Dette foredrag lærer jer at forstå hvorfor ny IT føles så udfordrende. I lærer også hvordan programmører/nørder og de øvrige medarbejdere ofte ser helt forskelligt på virkeligheden. Og hvordan ledelsen kan blive bedre til at forstå og tage medarbejdernes bekymringer alvorligt. Anders har startet flere firmaer som har leveret IT systemer til store og små virksomheder. Han har også arbejdet med digital implementering på EU-plan. Han kender derfor problemerne indgående og foredraget -kan skræddersys til at stille skarpt på netop jeres virkelighed.
 

Forandring og trivsel: ”Hvorfor er mine kolleger så dumme?”

Et foredrag der lærer jer at tale bedre sammen om jeres fælles vaner og adfærd på arbejdspladsen

De fleste mennesker vil det gode for hinanden. Men desværre er ingen af os tankelæsere. Derfor kommer vi somme tider til at skabe et dårligt arbejdsklima for hinanden. Vi skader vores kollegers arbejdsglæde og vores vaner bliver opfattet som dårlige vaner af kollegerne. Og derfor kan vores kolleger komme til at synes at vi er ubetænksomme og måske ligefrem tro at vi er dumme, siden vi ikke kan ændre vores adfærd. Og når vi prøver at løse problemerne, taler vi til fornuften og motivationen – og ikke til vanerne. Desværre er det ikke altid fornuften som bestemmer hvordan vi handler.

Dette foredrag lærer jer at tale vanesprog. I lærer hvorfor fornuftige argumenter og peptalks ikke virker ret godt. Og hvilke dele af vores hjerner der i virkeligheden styrer vanerne og adfærden i hverdagen. Foredragets budskab er at forandring er svært, at vores manglende evne til at ændre os (som regel) ikke skyldes ond vilje. Og vi faktisk kan lære at have nogle andre samtaler om vores adfærd – samtaler der skaber forandring. Foredraget kan inddrage eksempler fra jeres hverdag og kan også tilføjes en summe-session hvor deltagerne får mulighed for at tale sammen om et emne vi vælger.
 

KLIMA: Hvorfor skader vi stadigvæk klimaet – og hvordan ændrer man klimavaner?

Et foredrag som lærer os at forstå vores klimaadfærd bedre - og at se hvordan vi kan ændre den

Vi ved det alle sammen: Den måde vi lever på i dag er ikke helt bæredygtig. Vi spiser fødevarer og har et forbrug som ofte har et stort klimaaftryk. Vi kører i bil og flyver på ferie og skifter vores elektroniske dimser ud med få års mellemrum. Men hvorfor gør vi sådan, hvis vi nu ved at det ikke er optimalt? Er vi komplet ligeglade med planeten og vores børnebørn? Og hvor tager man fat, hvis man gerne vil nedbringe sin klimabelastning og ændre den adfærd, som er dybt indgroet i os? 

Dette foredrag ser på klimavaner og sammenhænge i hverdagen. Og på vores helt fundamentale antagelser om hvordan livet skal se ud. Og så hjælper det med at stille de rigtige spørgsmål til vores liv og virksomheder. Og vi kan lige så godt advare om at det ikke altid er lette spørgsmål.
 

STRATEGI OG LEDELSE: 7 dårlige vaner – sådan mislykkes I med at skabe forandring

Et udfordrende foredrag om at komme fra strategi til adfærd – eller at fejle i forsøget

Hvordan sikrer I, at jeres trategier dør i samme øjeblik de forlader mødelokalet på direktionsgangen? Ja, det er jo næppe et mål for nogen, men alligevel er det somme tider, det som sker. Dette foredrag tager fat på de fejl som mnage ledere begår. Strategier og sikkerhedspolitikker er vigtige redskaber i jeres virksomheds drift og udvikling. Men der er stor forskel på den måde en topleder og en medarbejder ser dem på. Derfor ender ledere ofte med at kommunikere deres strategier og politikker ud på en måde som ingen kan forstå - eller mærke.

Foredraget gennemgår de 7 almindeligste fejl som mange ledere begår, når de vil formidle omsætte strategier til adfærd. Og kommer med gode råd til at omsætte strategierne til noget der rent faktisk flytter adfærd.

Booking af Anders Colding-Jørgensen


Forespørg gratis og uforpligtende på priser, dato og rådgivning. Kontakt StrongMind Foredrag på:


  
70 27 50 97

eller


kontakt@strongmind.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at hjælpe dig :)
Foredragsholdere:  
Dato/tidspunkt:  
Sted:  
Kontaktperson (dit navn): *
Firma/Organisation:  
Dit telefon nr.:  
Din e-mail: *
Besked:
 
StrongMind Foredrag - Vi kender foredrag | Tel: 70 27 50 97 | E-mail: kontakt@strongmind.dk