70 27 50 97
70 27 50 97

Anna Libak

Sikkerhedspolitik og politiske forandringer.Danmarks førende ekspert inden for sikkerhedspolitik.

Anna Libak er udlandsredaktør på Weekendavisen og har i mange år været en af Danmarks førende eksperter inden for sikkerhedspolitik og politiske forandringer på globalt plan efter murens fald. Hun har skrevet bøger om Rusland, populisme og identitetspolitik, og har modtaget adskillige priser, senest i 2022 Berlingskes Fonsmarkspris på 250.000 kr, som hun donerede til den ukrainske hær.
 

Foredrag med Anna Libak

 

Populismens fremmarch

I hele Vesten er det politiske landskab i opbrud: Mange mennesker har fået nok af de traditionelt magtbærende partier. Samfundsforskerne taler om, at der opstået en kløft mellem eliten og befolkningen, og at politikere aldrig før har været så hadede.
Hvorfor sker det? Og hvad skal der til for at genetalere tilliden mellem befolkning og elite?
I sit foredrag fortæller Anna Libak om magt og magtesløshed i en tid, hvor Vestens betydning svinder globalt, og hvor de vestlige befolkninger er kommet i tvivl om, hvad det vestlige værdigrundlag overhovedet er.
 

Konflikten mellem Rusland og Ukraine

Den 24. februar 2022 invaderede Rusland Ukraine.
Ifølge EU og USA truer den russiske aggression med at undergrave den europæiske sikkerhedsarkitektur, som blev indstiftet med ophøret af den kolde krig i 1990’erne. Ifølge russerne er der aldrig blevet indstiftet en ny verdensorden siden Sovjetunionens opløsning. Tværtimod har EU og USA gennem NATO og EU's aktive ekspansion mod øst undermineret alle forsøg på at etablere en ny kollektiv retsorden. Så hvad vil der ske? Går den vestlige verden i opløsning? Gør Rusland? Står vi på tærsklen til tredje verdenskrig?
Kom til foredrag og diskussion med udlandsredaktør på Weekendavisen, Anna Libak, der har fulgt og advaret mod udviklingen i Rusland siden midten af halvfemserne.
 

Værdikampen raser i Vesten

Siden 1960’erne har vi haft en dominerende samfunds­ideologi, der gør krænkelse til en overlegen magtstrategi: den svages ret. Vil man have magt, må man give den som strukturelt undertrykt eller offer for eliternes forræderi. Ideologien har sejret i en grad, så højre- og venstrefløj er begyndt at ligne hinanden til forveksling.
 I 1968 var det venstrefløjen, der gjorde oprør, og højrefløjen, der moraliserede. I dag er det lige så meget venstrefløjen, der udskammer, og højrefløjen, der ikke vil vide af konventionerne. Resultatet er en rasende værdidebat, hvor man risikerer at blive dømt skyldig uden beviser og aldrig frikendt igen. Demokratiets grundlæggende principper er truet.
 

Kampen om sproget

Over hele den vestlige verden forsøger myndigheder, organisationer og virksomheder at ændre vores normer og værdier gennem sproget. Men er det muligt, og er det overhovedet ønskeligt? Og hvor går grænsen mellem sund fornuft og galimatias?
Flere og flere politibetjente er kvinder, og derfor virker ordet ”betjent” naturligt for begge køn. Men hvad med voldtægtsmænd? De er – ifølge sagens natur – stort set altid mænd. Skal de så også hedde voldtægtspersoner? I dette foredrag skildrer Anna Libak den politiske og idehistoriske baggrund for udviklingen og giver sit bud på hvor grænsen for sproglig inklusion går, hvis vi stadig skal kunne tale ubesværet sammen.

Booking af Anna Libak


Forespørg gratis og uforpligtende på priser, dato og rådgivning. Kontakt StrongMind Foredrag på:


  
70 27 50 97

eller


kontakt@strongmind.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at hjælpe dig :)
Foredragsholdere:  
Dato/tidspunkt:  
Sted:  
Kontaktperson (dit navn): *
Firma/Organisation:  
Dit telefon nr.:  
Din e-mail: *
Besked:
 
StrongMind Foredrag - Vi kender foredrag | Tel: 70 27 50 97 | E-mail: kontakt@strongmind.dk