70 27 50 97
70 27 50 97

Bjørn Lomborg

Foredragsholder og miljøekspertBjørn Lomborg nævnes ofte, som en af verdens mest indflydelsesrige personer og han har sat sit tydelige præg på den globale klimadebat. Han er en af danmarks få succesfulde internationale speakere og hans største styrke er, at gøre svært stof let forståeligt.
Bjørn Lomborg, født 1965, er cand. scient. pol. Han har i en årrække været ansat ved Århus Universitet, og i 1998 slog han for alvor sit navn fast med debatbogen Verdens sande tilstand, som senere blev oversat til alverdens sprog (eng.: The Skeptical Environmentalist).

Han har været direktør for det Danske Miljøinstitut og er nu adjungeret professor ved Copenhagen Business School, hvor han er direktør for Copenhagen Consensus Center, som løbende laver vurderinger af “verdens sande tilstand”, og hvor man med størst effekt kan sætte ind over for problemerne.

Bjørn Lomborg (født 6. januar 1965) er en dansk politolog, der blev verdenskendt på grund af bøger og artikler med hovedtesen at mange af miljøforkæmpernes forudsigelser og påstande er overdrevne, og på grund af den postyr der opstod, da videnskabelig uredelighed i hans arbejde blev dokumenteret af Udvalgende vedrørende videnskabelig uredelighed. På dansk udkom bogen Verdens sande tilstand i 1998; den udkom i 2001 på engelsk med titlen The Skeptical Environmentalist, og er sidenhen udkommet på mange andre sprog. Siden da har Bjørn Lomborg redigeret en bog med resultaterne af den såkaldte “Copenhagen Consensus” konference i 2004.

Bjørn Lomborg er kandidat i statskundskab (cand.scient.pol.) i 1991 fra Aarhus Universitet. Efterfølgende tog han ved Københavns Universitet en ph.d.-grad, som han færdiggjorde i 1994. Han har sidenhen været ansat ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, først som adjunkt (1994-1996) og siden som lektor. I februar 2002 blev han direktør for Institut for Miljøvurdering (IMV), en stilling han valgte at forlade juli 2004, for at vende tilbage til sin stilling som lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet. Bestyrelsen udpegede efterfølgende Peter Calow som direktør for IMV. Lomborg forlod igen sin stilling på Aarhus Universitet den 1. februar 2005, og er nu knyttet som adjungeret professor til Copenhagen Business School, hvor hans arbejde består i at forberede en gentagelse af konferencen “Copenhagen Consensus”.

I perioden 1994-2001 underviste Bjørn Lomborg bl.a. i statistik på Institut for Statskundskab, og han ses derfor ofte omtalt som statistiker. Da hans uddannelse imidlertid ikke er cand.stat., men i stedet cand.scient.pol., er politolog dog en mere korrekt betegnelse.

Lomborg er tillige ifølge eget udsagn vegetar (omend ikke dyrevelfærdsfortaler), åbent homoseksuel og kendt for at gå i jeans og t-shirts, selv til formelle forretningsmøder.

 


 

Foredrag med Bjørn Lomborg


Verdens sande tilstand

Vi kender alle Klagen: Det går dårligt med miljøet her på jorden. Vores ressourcer er ved at løbe ud. Der bliver stadig flere mennesker og stadig mindre mad. Vi forurener vores jord, den frugtbare muld forsvinder, vi asfalterer vores marker, ødelægger naturen, decimerer biosfæren og ender med at dræbe os selv. Vi kender Klagen og har hørt den så tit, at endnu en gentagelse er – ja, næsten betryggende. Der er blot ét problem. Den er ikke sand.

Med udgangspunkt i bogen ’Verdens sande tilstand’ beskrives menneskets forbløffende og fantastiske fremgang på alle væsentlige områder. Og de overraskende konklusioner dokumenteres med officielle statistikker og rapporter fra de mest anerkendte, internationale og nationale organisationer.

Foredraget er både et intellektuelt gennemreflekteret argument for en fornyet tro på Jorden og menneskenes fremtid – og et bud på, hvorfor vi hellere fæster lid til løse rygter om Verdens undergang end til videnskabeligt velfunderede udsagn.

Booking af Bjørn Lomborg


Forespørg gratis og uforpligtende på priser, dato og rådgivning. Kontakt StrongMind Foredrag på:


  
70 27 50 97

eller


kontakt@strongmind.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at hjælpe dig :)
Foredragsholdere:  
Dato/tidspunkt:  
Sted:  
Kontaktperson (dit navn): *
Firma/Organisation:  
Dit telefon nr.:  
Din e-mail: *
Besked:
 
StrongMind Foredrag - Vi kender foredrag | Tel: 70 27 50 97 | E-mail: kontakt@strongmind.dk