70 27 50 97
70 27 50 97

Christian Nielsen

Forfatter, tidligere politibetjent, 3 år med arbejdsrelateret PTSD
og 6 år som erhvervsdykker ved Frømandskorpset.“Hvis der er én ting der har hjulpet til at bevæge mig fremad, så er det evnen til at fejle og rejse mig igen”.Christian Nielsen har arbejdet professionelt med dykning i udlandet inden han blev politimand. Efter knap et årti med operativt politiarbejde, herunder voldsomme optøjer med Ungdomshuset og på Christiania, blev han diagnosticeret med Post Traumatisk Stress.
Efter at have brugt 3 år på mental genoptræning blev han ansat som dykkertekniker & erhvervsdykker ved Frømandskorpset, hvor han arbejdede i 6 år.

Nu driver han firmaet Trident Mind, som er specialiseret i mental robusthed og mindset. Han er forfatter til bogen “Det fragmenterede sind”.

I adskillige år arbejdede Christian med professionel dykning på forskellige dykkercentre i udlandet. Atlanterhavsdykningen bød på flotte, men til tider også ekstreme og farlige oplevelser på dybe vrag og i strømfyldt farvand.

Efter at være vendt hjem fra udlandet, uddannede Christian sig til erhvervsdykker på Søværnets Dykkerskole. Umiddelbart herefter søgte han optagelse i politiet, hvor han nåede at være knap et årti. Her deltog han operativt i mange voldsomme konfrontationer på Christiania og i forbindelse med urolighederne omkring lukningen af Ungdomshuset. Efter en tragisk underretning om en ung mands selvmord var den mentale rygsæk fyldt op, og Christian diagnosticeret med arbejdsrelateret PTSD, efter at være brudt sammen under et 160 km ultraløb. De efterfølgende 3 år var en kamp tilbage til livet, og en ekstrem svær genoptræning af hans mentale færdigheder.

En aften fik han en opringning fra Frømandskorpset, der skulle ændre hans liv. De manglede en person med Christians kvalifikationer fra dykning og politiet, og det tog ham ikke mange øjeblikke at takke ja til stillingen som ansvarlig for Frømandskorpsets dykkermateriel.

I 6 år blev han både trænet, og genoptrænet, under Frømandskorpsets kyndige vinger.

I 2021 udgav han bogen Det fragmenterede sind, der er en håndbog i mental modstandskraft og de teknikker der hjalp Christian tilbage til livet, krydret med hans oplevelser fra dykning, politiet og Frømandskorpset
 
Christian har løbet mange ultraløb, og i 2021 løb han 22 ultraløb for at sætte fokus på selvmord blandt amerikanske veteraner. Hans historie nåede hele vejen til USA, hvor han bl.a. gav interview med Cohen Veterans Bioscience, som er en biomedicinsk forsknings- og teknologiorganisation, der er dedikeret til at fremme hjernesundhed ved hjælp af præcisionsdiagnostik og biomedicin.
 
Christian har desuden været anvendt af forskellige medier, når der var fokus på mental genopbygning efter et traume.
 
Han har ligeledes lavet velgørende arbejde for bl.a. børn der vokser op med misbrug i familien.
Han drev firmaet UltraSports ved siden af sit arbejde i politiet, og har sponsoreret en række af Danmarks dygtigste atleter herunder verdensmesteren i cykling, Mads Pedersen.
 

Foredrag med Christian Nielsen

 

Et liv på grænsen af sund fornuft

Som ung følte Christian sig draget mod havet, frem for den traditionelle vej med videregående uddannelse. Han voksede op med en mor der var enlig forsørger med et massivt alkohol- og medicinmisbrug. Efter sin første militærtjeneste pakkede han sin rygsæk, og levede i 4 år et liv med fantastiske oplevelser under vandet som professionel dykkerinstruktør, inden han vendte hjem til Danmark. Her ventede endnu flere spændende oplevelser med operativt arbejde i politiet, en arbejdsrelateret PTSD-diagnose og efterfølgende 6 år ved Frømandskorpset.

Dette er et spændende foredrag med mange billeder og oplevelser fra et liv på randen af sund fornuft. Vi følger alle de intense oplevelser Christian har været igennem, og får en stærk fornemmelse af hvordan det føles at være operativ politibetjent det ene øjeblik, for derefter at blive mentalt nedbrudt af sit arbejde. Og så at genvinde et nyt arbejdsliv og genoptræning i Frømandskorpsets regi.
 

Nørdeforedraget

I dette foredrag dykker vi dybt ned i de mentale værktøjer der ligger til grund for Christians bog, Det fragmenterede sind. Her går vi blandt andet i dybden med de voldsomme symptomer der følger med en PTSD-diagnose, men også hvordan man med små skridt kan arbejde sig tilbage til livet og ud af den mentale krise.

Christians brugte næsten 10 år på arbejdet til bogen, og vi dykker ned i forskningen og litteraturen der ligger bag indholdet. Videnskaben og teknikkerne bag bogen spænder utroligt bredt, og vi hører om alt fra professorer der arbejder med neurologi og optimering af søvn, til undervandsjagt og teknikker til at strukturere helbredelsen. Vi rejser hele verden rundt inden for forskning og litteratur. Fra Harvard Medical School og søvnens mysterier, tilbage i tiden til de japanske samuraier og deres tanker om mental restitution og vigtigheden af indlagte pauser oven på perioder spidsbelastning.

Booking af Christian Nielsen


Forespørg gratis og uforpligtende på priser, dato og rådgivning. Kontakt StrongMind Foredrag på:


  
70 27 50 97

eller


kontakt@strongmind.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at hjælpe dig :)
Foredragsholdere:  
Dato/tidspunkt:  
Sted:  
Kontaktperson (dit navn): *
Firma/Organisation:  
Dit telefon nr.:  
Din e-mail: *
Besked:
 
StrongMind Foredrag - Vi kender foredrag | Tel: 70 27 50 97 | E-mail: kontakt@strongmind.dk