70 27 50 97
70 27 50 97

Christiane Vejlø

Technørd og fremtidsanalytikerEn af Danmarks stærkeste profiler på forholdet mellem mennesker og teknologi. Elektronista direktør og digital trendanalytiker Christiane Vejlø står i front, når der skal stilles skarpt på mulighederne og konsekvenserne ved den digitale udvikling og fremtidens teknologi.

Christiane Vejlø er fremtidsanalytiker og en af landets førende eksperter når det gælder forholdet mellem mennesker og teknologi. Gennem ledende stillinger i tele- og mediebranchen har Vejlø siden 2001 haft særlig fokus på teknologisk innovation og etiske problemstillinger i det digitale rum. Hun har fungeret som rådgiver for flere regeringer, og hun er hyppig taler i dansk erhvervsliv og på konferencer i ind- og udland. Hertil er hun en meget brugt og populær konferencier/moderator.
 

Foredrag med Christiane Vejlø

 

Kunsten at bygge fremtiden

Verden er ikke som den var.
Lige nu befinder vi os i en tid, hvor vi står foran nogle afgørende spørgsmål.
Hvordan tænker vi nyt og skaber innovation, når en verdensomspændende pandemi har vendt op og ned på det, vi troede vi var. Både som virksomheder og som mennesker?
Hvad vil det sige at være menneske, når verden fyldes af virtuelle møder?
Er data og kunstig intelligens vores redning eller en trussel mod rettigheder, som vi har bygget op gennem generationer?
Hvilke fælles mål sætter vi os som individer- og som samfund?
Og hvordan sikrer vi, at teknologien hjælper os til at nå de mål?

Et foredrag som giver lyst til at skabe gode idéer til en bedre fremtid.

Varighed 60 minutter.
 

Ansvarlig innovation med data

Der er masser af muligheder i data, hvis man bruger det målrettet og fornuftigt. Man taler om data, som det nye råstof, vi kan trække på, når vi skal udvikle nye innovative og smarte produkter, tjenester, services og forretninger til fordel for forbrugerne og samfundet. Det nye er, at vi har fået flere digitale muligheder for at indsamle, samkøre og analysere data og med det følger også en del etiske udfordringer. Det er nemlig ikke alle virksomheder eller stater for den sags skyld, som arbejder for brugerens og borgerens bedste.
Det er afgørende at en krisetid bliver brugt som afsæt til ansvarlig innovation og ikke som springbræt til øget kontrol.

Digital ansvarlighed bliver en af 20’ers største digitale trends, men at udvikle produkter med en god smag i munden kan også blive en god forretning, siger Christiane Vejlø, der som digital trendanalytiker i 16 år har fulgt teknologibranchen i  både ind- og udland. I 2018 stod Vejlø i front som formand for regeringens ekspertgruppen om dataetik.
Nu bestrider hun en post i regeringens dataetiske råd og i Dansk Erhvervs fremtidsråd Tigerrådet. Og så har hun skrevet bogen “Den gode idé” om ansvarlig innovation for fremtiden.

Varighed 60 minutter.
 

5 Trends mod fremtidens arbejdsliv

Futurist og digital trendanalytiker Christiane Vejlø tager dig med på en spændende rejse, hvor du bliver klogere på den teknologiske udvikling, som kommer til at ændre hele fundamentet for din arbejdsplads og for verden omkring dig. Med tankevækkende cases og underholdende eksempler præsenterer Vejlø de 5 afgørende teknologitrends, vi alle bør være opmærksomme på lige nu. Et foredrag om fremtidens arbejdsliv, innovation og kompetencer set i lyset af de digitale trends, som påvirker vores liv, sundhed og relationer. I møder en stærk række fremadskuende innovatører, som allerede trækker på disse trends, og I sendes afsted med konkrete actions, som I kan starte med allerede i morgen. Der er vitaminer til hjernen, etiske dilemmaer og masser af tankevækkende viden, som vi garanterer du ikke slipper lige med det samme.
 
Varighed 60 minutter.

 

Hvad siger litteraturen om fremtiden?

Hvad siger fortidens monstre, tortur og fri sex om fremtiden? Futurist og Cand. mag i medievidenskab og religionsvidenskab Christiane Vejlø tager Jer med på en rejse fra nogle af fortidens helt store litterære værker til fremtidens gennemdigitaliserede samfund. Hvad har Mary Shelleys Frankenstein med kunstig intelligens at gøre? Hvad fortæller George Orwells 1984 om overvågning og fake news? Og hvad for et verdenssyn afspejler Aldous Huxleys Fagre nye verdens masseproducerede, perfekte mennesker?

Foredraget varer 90 minutter og inkluderer aktive øvelser og etiske dilemmaer, hvor salen inddrages.

Afholdt første gang for NATO i Warsaw.

Booking af Christiane Vejlø


Forespørg gratis og uforpligtende på priser, dato og rådgivning. Kontakt StrongMind Foredrag på:


  
70 27 50 97

eller


kontakt@strongmind.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at hjælpe dig :)
Foredragsholdere:  
Dato/tidspunkt:  
Sted:  
Kontaktperson (dit navn): *
Firma/Organisation:  
Dit telefon nr.:  
Din e-mail: *
Besked:
 
StrongMind Foredrag - Vi kender foredrag | Tel: 70 27 50 97 | E-mail: kontakt@strongmind.dk