70 27 50 97
70 27 50 97

Daniel Rye

398 dage som gidsel hos Islamist StatDaniel Rye fortæller levende og ærligt om livet før, under og efter de 398 dage, hvor han sad som gidsel hos Islamisk Stat.
Ser du månen, Daniel?
 
Vi har alle set filmen eller læst bogen, som gav Puk Damsgård en Cavling pris. Historien om Daniel Rye. Om de 13 måneder han sad som gidsel hos Islamisk Stat. Sammen med 23 andre vestlige fanger gennemgik Daniel et sandt helvede på jord med tortur og fangenskab. Daniel løslades den 19. juni 2013 efter en lang forhandling om løsesum. Det skal senere vise sig, at han blev den sidste, der slap levende ud. De resterende blev alle henrettet.

 

Foredrag med Daniel Rye

 

398 dage som gidsel

Den 17. maj 2013 ændrede livet sig fuldstændig for den danske fotograf Daniel Rye. Han bliver kidnappet af Islamisk stat og holdt som gidsel i 398 dage. I starten sidder Daniel alene, mens han bliver udsat for voldsom tortur, der får ham til at forsøge først at hænge sig selv og derefter at flygte. Daniel når sit fysiske og mentale lavpunkt efter en måned men derfra ændrer tingene sig langsomt. Daniel bruger sin fortid som elitegymnast til at bygge sig selv op fysisk. Efter en måneds tid bliver han sat sammen med andre vesterlændinge blandt andre Pierre Torres og James Foley. Dette bliver starten på et tæt venskab og en genopbygning af Daniels psyke. Daniel og Pierre bliver forhandlet ud, mens James må sidde tilbage i cellen. Daniel når kun at være fri i to måneder før han, ligesom resten af verden, ser James blive symbolet på Islamisk Stats brutalitet.
 
Lyt med når Daniel tryllebinder publikum med sin personlige fortælling om tortur, venskab og kærlighed.
 

Nærmest FRI - nyt foredrag!

Den 20. juni 2014 træder Daniel ud i friheden efter 13 måneder som gidsel. Dagen som skulle være den bedste i Daniels nye liv, bliver starten på en lang kamp om at finde tilbage til noget normalt. For kan man overhovedet forvente at få et lykkeligt liv efter sådan en traumatisk oplevelse? Heldigvis får Daniel hjælp af en dygtig psykolog, som giver Daniel konkrete værktøjer. Et af disse værktøjer handler om ikke at flygte fra det, der er svært. Denne proces ender med at sende Daniel over Atlanten - til Washington for at besøge sit værste mareridt, som sidder i et lille gråt lokale, hos FBI, i en grøn fangedragt og drikker Starbucks kaffe.
 
Kan han mon tilgive sin bøddel?
 

Mens vi venter

Siden 2016 har Daniel Rye fulgt med i livet hos den lille bondefamilie, Mkundiza fra Malawi. De lever i presset mellem længere tørkeperioder og oversvømmelser. Lyt med når Daniel fortæller om et venskab, der bliver skabt mellem en hvid fotograf og en fattig bonde, der trods alt taler engelsk. For midt i en klimakrise, hvor tilpasning ikke er et valg, tager Mr. Mkundiza Daniel med ind i en smuk verden, hvor glasset altid er halvt fuldt. Men desværre kan den ukuelige optimisme ikke redde et hus, der er ved at styrte sammen.
 
Nyd Daniels fantastiske fortællerevner og de flotte billeder, som danner rammen om en rejse ind i Afrikas varme hjerte.

Booking af Daniel Rye


Forespørg gratis og uforpligtende på priser, dato og rådgivning. Kontakt StrongMind Foredrag på:


  
70 27 50 97

eller


kontakt@strongmind.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at hjælpe dig :)
Foredragsholdere:  
Dato/tidspunkt:  
Sted:  
Kontaktperson (dit navn): *
Firma/Organisation:  
Dit telefon nr.:  
Din e-mail: *
Besked:
 
StrongMind Foredrag - Vi kender foredrag | Tel: 70 27 50 97 | E-mail: kontakt@strongmind.dk