70 27 50 97
70 27 50 97

Finn Nørbygaard

Folkekær entertainerPopulære foredrag om humor og kriser!
Finn Nørbygaard er kendt som entertainer, forfatter, psykoterapeut og en meget efterspurgt foredragsholder.

Bøgerne "tillykke med din krise - en komiker bag facaden" (2008) og "Mine 12 veje til liv" (2021) har alle været store succeser.
 

Foredrag med Finn Nørbygaard

 

Om humor

I dette foredrag tager Finn Nørbygaard os på en rundrejse i humorens mangfoldigheder. Humor har et forunderligt væsen. Den kan være venlig, spids, provokerende, pjattet eller bare ligegyldig. Man kan sammenligne humoren med olien på en bil. Bilen kan godt køre med lav oliestand, men hvis den er helt tom, brænder motoren sammen. Homoren er en overlevelsesmekanisme, som vi allesammen har brug for også selvom, vi har sat den på lavt blus.
Finn Nørbygaard fortæller også om sit personlige arbejde med humor. Han giver en række eksempler på hvordan hans fascination af de forskellige humorformer har ændret sig over årene. Da Finn selv har medvirket i tv-reklamer for Tuborg Sqush gives en række eksempler på hvordan humor fungerer i reklamer. Humorens formål er oftest latter. I foredraget kommer Finn også ind på nogle af de livgivende processer i kroppen, som latteren udløser.

Varighed 60 minutter.

 

Rejs dig og kom igen, stærkere!

Finn Nørbygaard fortæller ærligt og ligefrem om sit liv og sine drømme. Fra barndommen som adoptivbarn i Esbjerg hvor klassekammeraterne blev hans første publikum. Mødet med Jacob Haugaard som startede en tour de force i dansk showbiz, som foreløbig har varet i 25 år. Han fortæller åbent om berømmelsens for- og bagsider, om succeserne og fiaskoerne, om metaltrætheden og om den betydelige formue som fulgte i kølvandet på at være en af landets mest kendte entertainere. Et særligt afsnit handler om oplevelserne omkring IT Factorys kollaps og herunder reaktionerne på at miste hele sin formue på en enkelt dag. Med sin mangeårige uddannelse som psykoterapeut, folder Finn Nørbygaard sine personlige erfaringer med af møde en voldsom krise, ud så de kommer til at omhandle almenmenneskelige erfaringer. Foredraget er et foredrag om håb!

Foredraget findes både i en 60 min. version og en version som er delt op i 2 x 40 min. I det sidste tilfælde er de sidste 40 min med spørgsmål fra publikum.


Om forandring

Som psykoterapeut  er et emne som "forandring" intet mindre end en lækkerbisken. Fordi man i forandringens væsen møder sig selv i det helt grundlæggende spørgsmål: Går du med i livet eller går du imod i livet.
Et helt centralt ord, når vi snakker forandringsønsker, er ordet "vil". Så kogt ned til en maggiterning kan forandringsbehovet beskrives sådan: Det her liv her...vil du det? Vi laver ingen forandringer i vores liv uden en indsats. Sammen ligningen med de starts-ups vi ser i TV-programmet "Løvens Hule" ligger lige for. Er der noget, man virkelig gerne vil, Sskal man smide "penge" efter det, tro på det og invetsere al energi i det, som var det en lille ny forretning, der skal bankes op. Og her vil man naturligvis finde ud af, at det kræver beslutsomhed og ikke mindst udholdenhed. En invetsering i nye sider af ens personlighed er på samme måde. Det kræver en masse psykisk energi. Vi skal forandre os, fordi hvis vi får fat i vores egen forandring - i vores egen udvikling - kan vi få kontakt til noget af det mest dyrebare i menneskelivet. Nemlig mening!

Fra knockout til trivsel

Dette foredrag bliver en tour de force fortalt igennem vigtige perioder i Finn Nørbygaards liv. Ups and downs. Han skal gå så grueligt meget igennem før han finder ud det. At trives. I løbet af den lange periode opdager han, at vi mennesker har, hvad vi skal bruge for at komme igennem de livsudfordringer vi møder.  Han opdager desuden, at en forudsætning for at trives er, at vi føler, at vi er, hvor vi skal være i vores liv. At vi – lige nu – oplever, at vi er på ”den rette hylde”. Er vi det, trives vi. En dag skiftes denne ”hylde” måske ud med en anden ”rette hylde”. Oplevelsen af trivsel ændrer sig livet igennem. Trivslen har mange facetter. En væsentlig facet er humor.

Foredraget varer en times tid.

 

Samarbejde og kommunikation

Naturligvis handler samarbejde om den enkeltes evne til at udvise fleksibilitet og om at være omstillingsparat. Men Finn Nørbygaard betragter “samarbejde” fra en helt anden synsvinkel , nemlig ved at sætte fokus på det vigtigste samarbejde i menneskelivet: samarbejdet mellem hoved og krop. 
Dette samarbejde har specielt det moderne, vesterlandske menneske vanskeligt ved. Og det er Finn Nørbygaards påstand, at en ubalance på dette område kan skabe stor ravage på de indre linjer. Han ved hvad han snakker om. I afgørende perioder i sit liv har Finn Nørbygaard måtte erkende at misligholdelse af kontakten mellem hoved og krop har udløst et psykisk knockout.
Hvor mennesker mødes kommunikerer vi. Bevidst eller ubevidst. For at få en oplevelse af at leve et meningsfuldt liv er det vigtigt at vi kommunikerer på en måde som virker rigtig for os. Og al forskning viser hvor afgørende det er at vi bruger vores evne til at udtrykke os.
I et afsluttende afsnit bringer Finn Nørbygaard et eksempel fra det private erhvervsliv hvor et firma, i en periode hvor firmaets renomme var under pres, valgte en uhensigtsmæssig kommunikationsstrategi.

Foredraget varer en times tid.

 

Mine 12 veje til liv

"Mine 12 veje til liv- om at få liv i livet" er essensen af Finn Nørbygaards bog af samme navn (efterår 2021).
At opleve, at man har "liv" i sit liv, handler i stor udstrækning om energi. Om man lever sit liv på 4 eller 2 motorer - eller måske kun 1 - udgør forskellen mellem at føle at man lever sit liv fremfor blot at gennemføre sit liv. Følelsen af livsenergi handler i høj grad om a give sine indre impulser betydning. Hvis man "slukker", hvad enten det er noget man mærker, føler eller tænker, formindskes livsenergien og livslysten.
I foredraget fremlægges en vifte af eksempler fra litteraturen, fra egne klienter samt fra Finn Nørbygaards eget liv om, at livslysten kan genfindes, hvis man føler man har mistet den. På forunderligvis oplever mange, at der skal en livskrise til for at opleve at livsgnisten vender tilbage. En rød tråd igennem hele foredraget er , at noget af det mest livsgivende i menneskelivet er humor!

Booking af Finn Nørbygaard


Forespørg gratis og uforpligtende på priser, dato og rådgivning. Kontakt StrongMind Foredrag på:


  
70 27 50 97

eller


kontakt@strongmind.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at hjælpe dig :)
Foredragsholdere:  
Dato/tidspunkt:  
Sted:  
Kontaktperson (dit navn): *
Firma/Organisation:  
Dit telefon nr.:  
Din e-mail: *
Besked:
 
StrongMind Foredrag - Vi kender foredrag | Tel: 70 27 50 97 | E-mail: kontakt@strongmind.dk