70 27 50 97
70 27 50 97

Lars Barfoed

Tidligere Minister og statsrevisor


Lars Barfoed er jurist og har siddet i Folketinget i 14 år, og har heraf været Minister i 5 år under forskellige Statsministre. Han har været Statsrevisor siden 2014 og desuden været formand for Det Konservative Folkeparti i årene 2011-2014. Før årene i Folketinget var Lars Barfoed direktør for Finansrådet i 7 år efter at have været direktør i organisationer inden for detailhandelen i en årrække.

Lars Barfoed udtrådte af Folketinget i 2015 og arbejder i dag med politisk rådgivning, lobbyisme og public affairs som associeret partner i kommunikationsvirksomheden Communique.

Lars kan også bookes til ordstyrer opgaver.

Foredrag med Lars Barfoed

 

Bag murene – et indblik i livet på Christiansborg og på Slotsholmen.

Hvordan foregår arbejdet egentlig inde i Folketinget? Lars Barfoed har været folketingsmedlem i 14 år og i lange perioder også minister. Her giver han et indblik i beslutningsprocesserne og arbejdet i folketingsgrupperne, udvalgene og i folketingssalen samt samspillet mellem folketingsmedlemmer og ministre. Samtidig fortæller Lars Barfoed om regeringsarbejdet og forholdet til embedsmændene. Efter dette foredrag forstår du vores folkestyre bedre.
 

Det nødvendige Europa – et debatoplæg om europæisk perspektiv og dansk Europa-politik.

EU har sin baggrund i tiden efter anden verdenskrig og ønsket om at skabe fred og sikkerhed i Europa. Men i dag handler det lige så meget om økonomi og konkurrencedygtighed i en globaliseret verden. Lars Barfoed er stærk tilhænger af EU men også kritisk over for centralisme i europæisk politik. Med det udgangspunkt og med sin erfaring både fra flere års medlemskab af Folketingets Europaudvalg og deltagelse i mange ministerrådsmøder som transportminister og siden som justitsminister giver Lars Barfoed sin vurdering af EU i et historisk og politisk perspektiv.
 

Temperatur på folkestyret – har vi det demokrati, vi fortjener?

Fungerer vores folkestyre godt nok? Meget tyder på, at tilliden til politikerne er den dårligste i mange år. Og en række sager har stillet spørgsmålstegn ved både politikernes og centraladministrationens måde at fungere på. For nylig afgav et udvalg på den baggrund en rapport om samspillet mellem politikere og embedsmænd. Som erfaren politiker og minister giver Lars Barfoed sin analyse af Folkestyrets tilstand og nogle bud på, hvordan vi kan gøre det bedre.


Opbrud og disruption i dansk politik – om kampen mellem stagnation og nybrud på Christiansborg.

Der er opbrud i de traditionelle mønstre i dansk politik. Det seneste folketingsvalg vendte op og ned på alt og mere end 60 folketingsmedlemmer blev udskiftet. Hvor går de politiske skillelinier egentlig i dag? Efter 14 år i Folketinget og i den periode tre ministerposter giver Lars Barfoed nu sin vurdering af dansk politik og den situation, at der på trods af det nybrud, der er sket, samtidig stadig er en fastfrossen tilstand mellem rød og blå blok. Det giver ikke mening, mener Lars Barfoed, som sammenligner det, der sker i dansk politik i disse år, med den disruption, der sker i erhvervslivet, hvor der kommer nye spillere på banen og undergraver forretningsgrundlaget for de virksomheder, der ikke forstår at omstille sig i tide.
 

Ledelse i en politisk verden – om forskelle og uligheder mellem offentlig og privat ledelse.

Er det overhovedet muligt at fungere effektivt som leder i en politisk verden? Har ministre nogen magt? Og hvordan er forholdet mellem politikere og embedsmænd? Det belyser Lars Barfoed i dette foredrag, hvor han samtidig giver sin vurdering af forskelle og ligheder mellem ledelse i den offentlige og den private sektor. Lars Barfoed blev direktør som 27-årig og var bl.a. direktør i Finansrådet i 7 år frem til 2001, hvor han blev valgt ind i Folketinget. Han har været både familie- og forbrugerminister, transportminister og justitsminister samt vicestatsminister og partiformand. Lars Barfoed har således en betydelig erfaring som leder både i den private sektor og i det politiske og offentlige liv. Den erfaring bliver bragt i spil i dette foredrag.
 

Virksomhedernes dagsorden på Christiansborg og i EU – hvordan fungerer erhvervslivets lobbyisme?

Virksomhederne kommer ikke uden om at forholde sig til politik. Det er Lars Barfoed vurdering, at erhverslivet i dag mere end nogensinde er nødt til at forholde sig til politik og agere i det politiske rum. Corporate Social Responsability, CSR, og sustainability / bæredygtighed er begreber, dagens virksomheder ikke kommer uden om. Samtidig bidrager høje skatter og flere regler end nogensinde til, at erhvervslivets rammevilkår i meget høj grad er politisk bestemte. Det stiller krav til dynamikken mellem virksomheder og politikere. Lars Barfoed har stor erfaring som direktør og lobbyist først for detailhandelen og senere for banker og sparekasser i Finansrådet, indtil han i 2001 selv blev politiker på Christiansborg. Efter 14 år i Folketinget har Lars Barfoed i dag etableret sig som politisk rådgiver i kommunikationsvirksomheden Communique, og fortæller i dette foredrag om lobbyisme og relationer mellem politikere og erhvervsliv.
 

Nye tider – ny politik – et bud på politiske reformer i Danmark.

“Politik handler alt for meget om spin, personer og taktik og alt for lidt om indhold, substans og strategi. Væsentlige reformer, der kan sikre et stærkt dansk samfund på det lange sigt, bliver ikke gennemført, fordi alt er fokuseret på det korte sigt og på næste valg.” Det mener tidligere folketingsmedlem og minister, nu politisk rådgiver i kommunikationsvirksomheden, Communique, Lars Barfoed, som i dette debatoplæg også peger på en række områder som økonomisk politik, arbejdsmarkedet, den offentlige sektor og transportpolitikken, hvor der er behov for reformer.
 

Finansverdenen i et politisk spil – kan den finansielle sektor sætte en politisk dagsorden?

Den finansielle sektor er mere reguleret end nogensinde. Efter finanskrisen er spørgsmålet, om det er blevet for meget. Men er politikerne med på at deregulere? Og kan den finansielle sektor overhovedet komme på banen med det synspunkt i det politiske spil på Christiansborg og i EU? Svaret fra Lars Barfoed er, at det er de nødt til. Helt generelt er der ingen virksomheder, der i dag kommer uden om at forholde sig til politik – heller ikke de finansielle. Der er derfor mange grunde til, at finansielle virksomheder er nødt til at agere i det politiske og offentlige rum. Lars Barfoed har stor erfaring som direktør, og dermed også lobbyist, for banker og sparekasser i Finansrådet fra 1994 indtil han i 2001 selv blev politiker på Christiansborg. Efter 14 år i Folketinget og i perioder minister, har Lars Barfoed i dag etableret sig som politisk rådgiver i kommunikationsvirksomheden Communique. Lars Barfoed fortæller i dette foredrag om sit syn på dynamikken mellem den finansielle sektor og det politiske liv.


Mobilitet og infrastruktur i morgendagens Danmark – om udfordringerne til transportpolitik og infrastruktur i de næste 30 år.

Hvad sker der med infrastrukturen i Danmark i disse år? Og hvilke udfordringer er der for mobilitet og trafik i de kommende år? Lars Barfoed lancerede som transportminister i VK regeringen i 2008 en helt ny grøn transportpolitik i Danmark. Det blev fulgt op af investeringer for 100 milliarder kroner oveni i de investeringer, der allerede var sat midler af til med henblik på Metrocityringen i København og en Femernbælt forbindelse til Tyskland. Det er baggrunden for de store anlægsarbejder, der er i gang i disse år med bl.a. ny jernbane til Ringsted, motorvejsudbygninger, letbaner med statslig medfinansiering, omfartsveje om større byer, flere cykelstier og nye signalanlæg på alle jernbanestrækninger. Dette foredrag giver dig et overblik over alt det samt et bud på fremtidige investeringer.


Demokratiets vilkår i en urolig verden – har demokrati og menneskerettigheder en chance på den globale scene?

Det er alt for mange steder i verden, hvor der ikke er respekt for demokrati og menneskerettigheder. Men der er også lande, hvor demokratiet spirer og bliver stærkere. Demokrati er ikke nødvendigvis enten eller. Et demokrati behøver ikke at være en kopi af den danske grundlov. I mange lande er demokratiet ikke perfekt set med vore øjne, men det er dog bedre end et diktatur. Lars Barfoed har både som politiker, men også nu efter at være stoppet i politik besøgt lande på kanten af demokrati og talt med politikere og beslutningstagere de steder. Senest har han besøgt Tanzania, Mynamar (Burma) og Bhutan i forbindelse med projekter i regi af Danish Institute for Parties and Democracy, DIPD, bl.a. for at bidrage til at styrke deres demokratier ved at give sine erfaringer om at arbejde i et parlament videre til politikere i de lande. Alt det sætter Lars Barfoed fokus på i dette foredrag, der også har det perspektiv, at vi kan lære om vort eget demokrati ved at studere andre demokratier.
 

Bhutans nye demokrati i Himalaya-bjergene – om en konge, som gav magten til folket.

To gange har Lars Barfoed besøgt det lille kongedømme, Bhutan, oppe i Himalaya bjergene, hvor kongen har besluttet, at der skal være demokrati, og hvor man hellere vil regne på Gross National Happiness end Gross National Product. Nu er der indført demokrati, men det fungerer efter helt andre spilleregler end i Danmark. Samtidig er demokratiet, helt usædvanligt i verdenshistorien, blevet indført efter påbud fra kongen trods stor modstand fra hans folk. Lars Barfoed fortæller den historie og giver et indblik i det politiske system i dette smukke fredelige land, som kun relativt få har besøgt.
 

Ret og sikkerhed – hvordan håndterer vi balancen mellem retssikkerhed og tryghed?

Vi oplever i disse år et pres på vort demokrati. Der er kræfter, der vil undertrykke vores ytringsfrihed og andre grundliggende værdier gennem vold og terror. Derfor har politi og efterretningstjenester fået flere beføjelser og ressourcer. Det har vi gjort for at øge trygheden i vort samfund. Men det skal ske i balance med retssikkerheden, så vi ikke for at beskytte vort demokrati og borgerrettigheder kommer til at gennemføre foranstaltninger, der gennem overvågning m.v. i realiteten krænker netop disse rettigheder. Som tidligere folketingsmedlem og justitsminister har Lars Barfoed en række synspunkter på de spørgsmål, som kan danne grundlag for en vigtig debat.

Booking af Lars Barfoed?


Forespørg gratis og uforpligtende på priser, dato og rådgivning. Kontakt StrongMind Foredrag på:


 
70 27 50 97

eller


kontakt@strongmind.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at hjælpe dig :)
Foredragsholdere:  
Dato/tidspunkt:  
Sted:  
Kontaktperson (dit navn): *
Firma/Organisation:  
Dit telefon nr.:  
Din e-mail: *
Besked:
 
Foredragsholdere der minder om Lars Barfoed
Hans Engell
Knivskarpe foredrag om det danske politiske liv.
Læs mere
Naser Khader
Naser Khader er kendt som politiker, debattør og mellemøst ekspert og er ikke bange for at sige sin mening.
Læs mere
Nils Villemoes
Danmarks sjoveste foredrag om ledelse.
Læs mere
Uffe Ellemann-Jensen
Tidligere Udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen fortæller om en verden i stadig forandring
Læs mere
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
StrongMind Foredrag - Vi kender foredrag | Tel: 70 27 50 97 | E-mail: kontakt@strongmind.dk