70 27 50 97
70 27 50 97

Preben Mejer

Foredragsholder og IT/teknik guruIT Guru og stor-inspirator: Preben Mejer er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere. Preben fortæller levende og engageret om den teknologiske udvikling og fremtiden.

Preben Mejer er videnkilde og storinspirator af rang. Han er af Computerworld kåret til en af Danmarks mest indflydelsesrige IT personer og af Børsens Nyhedsmagasin valgt til mest nyskabende danske IT personlighed. Han er uddannet boghandler og ville egentlig læse psykologi, men brugte i stedet sin tæft for menneskevæsenet til forudsigelsen af PC’ens indtog og stiftede Danmarks første og største leverandør af PC’er, DanaData. Senere startede han Danmarks dengang største internetvirksomhed, TDC Internet. Han er flerdobbelt prismodtager - bl.a. Civiløkonomernes CIVI pris for indsatsen med at udvikle Århus-regionen og Ivækst prisen for enestående indsats for dansk iværksætteri. Og så mener han at slips er en hindring for iltningen af øverste etage.

Preben er kort sagt Danmarks førende digitale spåmand og IT Guru. Ingen kan som Preben give et overblik over den fremtid der venter os indenfor det digitale område. Omdrejningspunktet for Preben Mejers foredrag er, at vi som mennesker skal vænne os til nye roller i takt med, at AI gennemsyrer alt. Der er store muligheder, men mindst lige så store udfordringer. Preben perspektiverer på underholdende vis med masser af eksempler og gode historier, der tegner et både tankevækkende og levende billede af hele denne udvikling.
  

Foredrag med Preben Mejer

Robotter og kunstig intelligens

Lige nu er vi på vej ind i det største teknologi-spring vi endnu har oplevet. Udviklingen indenfor AI – Artificial Intelligence - eller kunstig intelligens, vil føre til enorme ændringer  – intet bliver som før, arbejde, underholdning, vores liv. Alt ændrer sig. AI vil få større konsekvenser for os end selve fremkomsten af internettet. Hvad er AI, hvordan vil det først blive brugt, og hvad fører det til. I løbet af de næste 15 år vil vi blive ramt af 3 store AI bølger, fra automatisering til autonomi. Op til 40 procent af danske jobs vil forsvinde eller blive ændret til ukendelighed. Mange forsvinder, men nye jobs kommer også til. For os betyder det nye måder at arbejde på, og for mange er det i et helt nyt job.
 

Digitale tvillinger

Produkter vil blive udstyret med en digital tvilling der følger hele produktets levetid, endda ofte bliver skabt inden produktet bliver til virkelighed. Fra masseproduktion til individuelle produkter, endda ofte skabt rundt om hjørnet på en Speedfactory. Fabrikken er befolket af robotter, som der vil være masser af overalt. Robotter der arbejder i teams, selv tager ved lære, og fordeler arbejdet. 3 mio mennesker har allerede en robot som chef allerede i 2022.
 

Digitale assistenter

De fleste af os har allerede i dag en digital assistent, som for eksempel Apple’s Siri. Det er den spæde begyndelse til en fremtid hvor den digitale assistent tager over på rutine-indkøb, og i det hele taget kan antage min personlighed i det omfang jeg ønsker – eller tillader – det. Digitale assistenter kan også arbejde i teams med os mennesker, og jeg kan hyre assistenter med særlige egenskaber hvis jeg har brug for det.
 

Ambient Computing og People Literate Technology

Computerkraften ligger i omgivelserne. Vi er på vej ind i næste fase, hvor smartphonen ikke længere er kongen af IT universet, men blot en af mange enheder jeg bruger. Ambient computing, hvor der er adgang til computer kraft overalt, uden at jeg skal have fat i smartphonen. Det fører til helt nye måder at arbejde på rent digitalt, og det fører til nye produkter. Ting der kan forstå – eller selv have – følelser. Ting der handler autonomt. Vi nærmer os også en ny æra, hvor det er slut med at oversætte vores ønsker til computer kommandoer. Fremover vil computeren forstå os – People Literate Technology. 
 

Cybersikkerhed

AI er IT. IT er allestedsnærværende og uundværligt. Derfor er vi sårbare, ikke mindst når Putin beslutter sig for at føre cyberkrig mod vesten. Hvad gør banditterne, og hvad gør vi.  Shadow IoT, din ovn tænder måske midt om natten. Ransomware, nu med kunstig intelligens. Putin som deepfake, nu i real-time. Hvad gør vi. Ikke et teknisk oplæg, men nye tendenser og muligheder indenfor sikkerhed. Spændende og til tider hårrejsende eksempler – mine egne oplevelser med KGB.
 

Hvordan overlever vi - væredygtighed. En hybrid fremtid venter os

Corona og AI skubber til fremtidens måde at arbejde på. Vi aner konturerne af en fremtid med team strukturer. Blandede teams af mennesker og kunstig intelligens. Fremtiden er hybrid, også rent arbejdsmæssigt. Dage derhjemme, og dage på arbejde. Hvordan overlever vi i den nye virkelighed af AI, russisk hackerkrig, Corona og Global Warming ? Væredygtighed er vejen frem.

Booking af Preben Mejer


Forespørg gratis og uforpligtende på priser, dato og rådgivning. Kontakt StrongMind Foredrag på:


  
70 27 50 97

eller


kontakt@strongmind.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden. Vi glæder os til at hjælpe dig :)
Foredragsholdere:  
Dato/tidspunkt:  
Sted:  
Kontaktperson (dit navn): *
Firma/Organisation:  
Dit telefon nr.:  
Din e-mail: *
Besked:
 
StrongMind Foredrag - Vi kender foredrag | Tel: 70 27 50 97 | E-mail: kontakt@strongmind.dk