Henrik Skovdal


Humor er som atomkraft. Der er sindssygt meget energi i humoren, hvis man kan tøjle den rigtigt

Henrik Skovdal, kommunikations- og ledelsesekspert med fokus på humor, smilende afslappet og med et glimt i øjet

Henrik Skovdal er en erfaren, kompetent og passioneret foredragsholder, der med humor og pædagogisk snilde formår at formidle kompliceret stof på en underholdende og inspirerende facon.
 
Henrik Skovdal har gennem en lang årrække trænet og undervist et utal af ledere, projektledere, medarbejdere og foredragsholdere i at kommunikere klart og arbejde bedre sammen.
 
Ifølge Henrik Skovdal skal det være sjovt at gå på arbejde, ellers er det jo ikke morsomt længere. Vi bør brandbeskatte folk uden humor. Det er kun rimeligt, for de koster samfundet en del i form af tabt arbejdsglæde. Det skal både være seriøst og morsomt at gå på arbejde. Henrik nørder en del i brugen af humor i både ledelse, samarbejde og kommunikation. Humor er som atomkraft. Der er sindssygt meget energi i humoren, hvis man kan tøjle den rigtigt. Humor kan give den vildeste nedsmeltning, hvis man anvender den forkert.
 
Med næsten 20 års erfaring med undervisning, præsentationer, festtaler, mødeledelse, fascilitering og keynotes på større konferencer, har han lavet masser af pinlige bommerter og fatale fejl foran andre mennesker, som du kan lære af. 
 
Henrik Skovdal har arbejdet som ledelseskonsulent siden 2001. Han er uddannet som magister i samfundsfag med en suppleringsuddannelse i kommunikation- og medievidenskab fra Århus Universitet.
 
Privat taler han også ofte til en større forsamling. Han er gift og har fire børn.


Foredrag med Henrik Skovdal

Funny Business

Et foredrag til dit næste personalearrangement, der kan indeholde spor af morsomheder. 

Vi bør brandbeskatte folk uden humor. Det er kun rimeligt, for de koster samfundet en del i form af tabt arbejdsglæde. De fleste vægter humor som en af de vigtigste faktorer til at skabe en god arbejdsplads.

At grine er en udpræget social aktivitet. Der findes ikke et bedre våben end humor til at bringe folk sammen. Selvhøjtidelige og alvorlige mennesker er ikke særligt tillidsvækkende, hvorimod vi knytter os lettere til mennesker, der kan grine af sig selv. Det modsatte af humor er ikke alvor. Det modsatte af humor er selvhøjtidelighed. Humoren er modgiften til selvhøjtideligheden.

I foredraget reflekteres over: 

  • Humorens væsen – hvad er det, der får os til at grine?
  • Hvad siger forskningen om alle de positive bivirkninger på arbejdspladsen ved en velplaceret joke eller et godt grin?
  • Hvordan undgår du at skvatte i humorens faldgruber?
  • Kan man lære at være sjov?

…og så dykker vi lidt ned i standupkomikernes værktøjskasse for at se, om de kan hjælpe os med at skabe et godt grin i hverdagen. 

PS: Foredraget er testet positivt på revisorer, ingeniører og advokater.

Sig noget seriøst sjovt!

Ledelseskonsulent Henrik Skovdal giver seriøst sjove staldtips til alle, der vil være bedre til at brænde igennem på ølkassen.

Bakket op af standupkomikeres teknikker og arbejdsmetoder deler Henrik Skovdal, der selv har 20 års erfaring på podiet, hvordan en sjov bemærkning kan bruges som den perfekte forhammer, når dine budskabet skal trænge igennem til et publikum. Det er ikke useriøst at bruge humor i en virksomheds­præsentation eller et foredrag. Tværtimod. Det er useriøst at være kedelig.

Du skal være sjov, du skal være inspirerende – eller også skal du være stille.

Der findes ikke nogen mere berigende og berusende følelse end det kick, der opstår, når du får en større forsamling til at grine. Det skulle da lige være følelsen af ægte kærlighed, eller tilfredsstillelsen ved at åbne et glas rødbeder i første hug.

Der er intet tidspunkt, hvor du har dit publikums opmærksomhed som lige i halen af et godt grin.
Standuppernes brug af retoriske kneb er direkte overfør­bar til en virksomhedspræsentation. Som formidler skal du gøre et indtryk. Du skal kunne styre måden, hvorpå tilhørerne opfatter dét, du siger, og tilhørerne skal kunne huske det efterfølgende. Desværre er mange oplægssholdere mere fokuserede på, hvad de skal af med af information. I stedet burde de være optaget af, hvad publikums hjerner kan fordøje af information. Og hvordan det formidlede stof bliver serveret på den mest hjernevenlige måde.

Foredraget indeholder spor af både seriøsitet og humor.

Alle har ret til en chef med humor

Det er ikke en fordel, at en leder har humoristisk sans. Det er en absolut nødvendighed.

At forsøge at lede andre mennesker uden at have sans for humor, svarer til at forsøge at vinde X-factor uden en tone i livet. Der er mange, der forsøger. Og det går aldrig godt.

Humoren er lederens vigtigste redskab. Der er følgende bivirkninger ved, at chefen er en spøgefugl

  • Humor kan skabe samhørighed. Intet bringer dine medarbejdere sammen som et godt grin. Som Viktor Borge sagde, er den korteste vej mellem to mennesker et smil. I en gruppe er latteren bindemidlet. Humoristisk sans er et udtryk for social intelligens og god situationsfornemmelse.
  • Humor kan afvæbne fjendtlighed, når dine budskaber og idéer ikke ligefrem er groet i dine medarbejderes baghave.
  • Humor er også en forsikring for, at du som leder ikke tager dig selv alt for alvorligt. Det modsatte af humor ikke alvor – det modsatte af humor er selvhøjtidelighed.
  • Humoren kan sætte tingene i et nyt perspektiv. Humoristiske mennesker er beviseligt mere kreative og innovative end alle tørvetrillerne.

Men humoren kan også splitte og skabe afstand til dine medarbejder, hvis en lederen ikke anvender den med forsigtighed.
 
Foredraget giver tips og tricks til lederens brug af humor med udgangspunkt i pointer fra den ekstremt kedelige og tørre humorforskning. For at undgå snorken fra stolerækkerne er der drysset rigeligt med comedy-eksempler ud over hele foredraget.
 
“Next to power without honor, the most dangerous thing in the world is power without humor.”

Henrik Skovdal holder foredrag om: 

, ,

Spørg uforpligtende på Henrik Skovdal


Få den helt rigtige foredragsholder på